Iets over mezelf

Mijn naam is Claartje Bos, geboren in 1960 te Leeuwarden.

Ik heb inmiddels al veel in mijn leven gedaan, variërend van docent creatief spel in een TBS kliniek en juf op een basisschool tot NT2 docent in onder andere een steenfabriek.

Van jongs af aan heb ik allerlei soorten dansen gedanst. En in 1990 ben ik begonnen met Aikido – een prachtige Japanse krijgskunst, die me vooral aanspreekt door de vloeiende bewegingen en het idee dat je met de kracht van de aanval mee beweegt en deze ombuigt.
Om bij de bron te zijn, heb ik een tijdje in Tokio gewoond en getraind.

Terug in Nederland ontmoette ik mijn echtgenoot, zei mijn baan als schooljuf vaarwel en verhuisden we naar Valburg. Alwaar ik naarstig op zoek ging om werk naar m’n hart te vinden.
Wonderbaarlijk genoeg bleek ik op korte afstand van een fijne Dru Yoga docent te wonen met wie ik al snel in contact kwam. Zodra ik deze vorm van yoga ervoer, wist ik dat dit was wat ik wilde. Zacht, vloeiend, diepgaand, mooi.
Zo besloot ik de Dru Yoga opleiding te volgen. Gelijk hier achteraan ben ik de Dru Meditatie opleiding gaan doen. Ook heb ik de Dru Sound opleiding afgerond.
Momenteel ben ik bezig met de Aplomb Yoga opleiding. Aplomb is het Franse woord voor 'in lijn', in evenwicht. Bedoeld als basis voor welke yogavorm ook, geeft het stabiliteit en stevigheid. Ik vind het een verrijking en een mooie combinatie met de Dru Yoga.

Vanaf 2010 geef ik met veel plezier Dru Yoga les en vanaf 2013 geef ik ook Dru Meditatie les in Valburg. Daarnaast verzorg ik sinds 2014, samen met Kristine, een vriendin die muzikant is, mantra avonden. Sinds een tijdje zijn we blij dat Karen ons met de tabla ritmisch ondersteunt.

Ik vind het heel speciaal en tegelijk heel natuurlijk om deze mooie vorm van yoga en meditatie door te mogen geven.
Het is een pad dat me steeds verder voert en ik voel me daar dankbaar om.

In 2014 heb ik een Vuurloop training gevolgd bij Definest.
Diverse keren ben ik over het vuur (de hete kooltjes) gegaan. Steeds opnieuw een bijzondere ervaring.
Het vuur wakkert mijn enthousiasme en geestdrift aan, en laat me zien dat er zoveel meer mogelijk is. Het maakt dat ik makkelijker uitdagingen aan durf te gaan. Graag maak ik anderen deelgenoot van deze bijzondere ervaring.